Ştiri din Suceava

Pe suceveni nu îi mai interesează locuinţele ANL. Lungu: Din păcate, este cel mai mic număr de cereri de când sunt primarul municipiului Suceava, respectiv de 71 de dosare

Administraţie | Joi, 25 Februarie 2016

News image

Pe an ce trece, tot mai puţini suceveni care au dosare pentru locuinţe ANL se prezintă la Primărie pentru a-şi actualiza documentaţia. Termenul limită a expirat deja, iar dacă în anii anteriori în aşteptare erau peste 300 de solicitanţi, în 2016 pe lista de priorităţi au rămas doar 71. Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, este de părere că dezinteresul apare pe fondul

Citeşte mai departe ...

Concurs de înfrumusetare între asociatii, cu premii de 50.000 lei. Campania de primavara „Toti pentru curatenia orasului” a fost initiata în urma cu 12 ani

Social | Joi, 18 Februarie 2016

News image

Concursul cu premii în bani pentru asociatiile de proprietari din municipiul Suceava, „Toti pentru curatenia orasului”, este „reanimat”, o initiativa legislativa a primarului Ion Lungu fiind inclusa pe ordinea de zi a sedintei ordinare din aceasta luna a Consiliului Local. „Este un proiect care functioneaza în municipiul Suceava în ultimii 12 ani, iar în acest an, cu siguranta,

Citeşte mai departe ...

Curs valutar

Investiţii de milioane de euro, începute în şcolile sucevene de ani buni şi abandonate din lipsă de fonduri. Hacman: Ni s-a cerut să realizăm un studiu de prioritizare a lucrărilor
Stiri din Suceava - Actualitate
Luni, 27 August 2012 16:45

De mai mulţi ani, în judeţul Suceava au fost demarate investiţii de sute de mii de euro, dar care acum stagnează, lucrările fiind abandonate din lipsă de fonduri. Început în toamna anului 2007 şi cu termen de finalizare de

 aproximativ doi ani de zile, campusul de la Liceul cu Program Sportiv din Suceava (LPS) este şi la ora actuală în stadiul de şantier şi, mai mult decât atât, a devenit ţinta hoţilor de fier vechi care în ultimul timp „s-au aprovizionat” de aici.
Lucrările în şantierul de la LPS s-au sistat de mai bine de doi ani de zile, din lipsă de fonduri. Proiectul demarat în 2007 la LPS cuprinde un cămin de elevi de 120 de locuri, un amfiteatru cu 300 de locuri, o cantină cu 80 de locuri şi un club al elevilor. Căminul de elevi este 80% finalizat, în timp ce celelalte obiective sunt finalizate în proporţie de aproximativ 50%.
Campusul Liceului cu Program Sportiv a fost ridicat în cadrul unui program ministerial, în care erau prevăzute mai multe campusuri la nivel naţional, respectiv judeţean.
O altă investiţie de amploare demarată în Suceava, încă de pe vremea fostului ministru al Educaţiei Cristian Adomniţei, este sala de sport a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”. Lucrările totale ar însemna aproximativ două milioane de euro, iar investiţia a demarat în anul 2008. După puţină vreme însă, lucrările au fost stopate din lipsă de fonduri. Până acum, în sala de sport a colegiului au fost băgate milioane de lei, însă banii nu au fost suficienţi decât pentru fundaţie, ridicarea stâlpilor de la parter şi începerea lucrărilor la pereţii exteriori. Cum banii s-au terminat, s-au oprit şi lucrările, iar în momentul de faţă, directorul colegiului, Dan Popescu, a declarat că „am obţinut ceva bani de la primărie pentru achiziţionarea de substanţe termohidroizolante pentru a proteja lucrările efectuate până acum”.
Şi la Colegiul Naţional „Petru Rareş” au fost demarate o serie de investiţii cu bani guvernamentali, lucrări care au rămas însă la stadiul de şantier. Investiţia de la acest colegiu cuprinde întregirea unităţii pe cea de-a patra latură, prin construirea unui corp de clădire care va cuprinde laboratoare, la etajul II, şi un centru de documentare şi informare (CDI), la nivelul etajului I. Acesta va avea o bibliotecă cu porţi electronice, prin care se va intra pe bază de cartelă, prevăzută cu pereţi exteriori şi acoperiş parţial din sticlă, biblioteca fiind cu acces direct la raft.
Pentru această investiţie ar fi necesare şase milioane de lei. Lucrările au început în 2008, dar nu s-a realizat decât fundaţia. Prin construcţia laboratoarelor s-ar descongestiona actualele laboratoare, care s-ar transforma în săli de clasă.
Acestea sunt doar câteva exemple de lucrări de investiţii în valoare de sute de mii de euro din judeţul Suceava, care au început de ani de zile şi care au rămas la stadiul de şantier.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Laurenţa Hacman, a declarat că „nu s-au mai primit bani de investiţii şi lucrări la şcoli nici de la Guvern şi nici de la Ministerul Educaţiei, însă ni s-a cerut să realizăm un studiu de prioritizare a lucrărilor, probabil tocmai în vederea alocării unor sume de bani pentru continuarea investiţiilor”.
Potrivit datelor furnizate de către Inspectoratul Şcolar Suceava, la nivelul judeţului sunt 30 de obiective aparţinând unităţilor de învăţământ, începute şi nefinalizate. Laurenţa Hacman ne-a spus că „majoritatea sunt grădiniţe şi şcoli cu clasele I-IV, dar sunt şi investiţii începute în unităţi gimnaziale şi liceale”. Investiţiile din licee sunt cele trei menţionate anterior, respectiv la LPS, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” şi Colegiul Naţional „Petru Rareş”, la care se mai adaugă lucrări de investiţii la internatul Liceului „Ion Luca” din Vatra Dornei şi încă trei campusuri şcolare începute la Vicovu de Sus, Dorna Candrenilor şi Centrul Şcolar Gura Humorului.
Inspectorul şcolar Laurenţa Hacman a mai precizat că „recent au fost finalizate două lucrări de investiţii, respectiv cele de la Zamostea şi Pătrăuţi”.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."